Forår på Lolland

 
Foto: Anne-Mette Agdal - forår 2020

Foto: Anne-Mette Agdal - forår 2020

Efter en lang og meget våd vinter er foråret for alvor kommet til Lolland, solen har fået magt og der er travlhed både for dyr og mennesker.

Den sidste månedstid har været tør og bønderne, som nok har været noget nervøse for, hvordan det skulle gå med markarbejdet, er færdige med at så og alt ser fint ud.

Rapsen står høj og lysende gul og det nyligt såede korn er allerede 10 cm. oppe.

Nu venter man helt sikker på, at der kommer lidt regn igen.

Foto: Anne-Mette Agdal - forår 2020

Foto: Anne-Mette Agdal - forår 2020

I haverne blomstrer tulipaner og liljer lystigt, græsset grønnes og det spirer i drivhuset. Det hele er i år blevet passet lidt mere end sædvanligt :-)

I naturen er alt pyntet og kirsebær- og æbletræerne er i blomst og forhåbentlig kommer der ikke mere frost, så vi kan få en fin høst i år - specielt er Frederiksdal Kirsebær forhåbningsfulde for deres Stevnskirsebær, som skal bruges til saft, vin og likør. Læs mere om Frederiksdal her

Træerne i skovene springer ud mens anemonerne blomstrer i skovbunden, og visse steder kan du være heldig at finde den nok så berømte blå anemone, som Kaj Munk skriver om i sin erindringsvise “Hvad var det dog, der skete“ om hans ungdomsminder fra Lolland. 

Snart vil bevoksningen være tæt og lyset meget anderledes dér, så rådyrene kan gemme sig lidt bedre.

Ved søerne er der livlig gang i rede-byggerierne, blishøns, ænder og svaner har travlt med at gøre klar og ørnene ved Saksfjed har allerede unger i reden, som man kan følge på DOFs hjemmeside - klik her

Foto: Visit Lolland Falster

Foto: Visit Lolland Falster

Alt dette foregår, selvom vi har Corona-krise og man kan heldigvis opleve det hele i fred og ro, så kom ud i naturen og landskabet - husk at tage din kikkert med.

Har du fået lyst til en tur til Lolland og få hele fortællingen?

Inspiration kan findes på Agdal Tours , lad os tage en snak om, hvordan Jeres tur skal planlægges.